Fabiënne (7) en Annabel (10) organiseerden WAR-wedstrijddag op stal: “Stiekem was het nog best spannend”

Op stal Conijn werd onlangs een wedstrijddag voor de pensionklanten georganiseerd door Fabienne en Annabel. De zusjes waren zo enthousiast over de online proeven, dat ze op de stal van hun ouders Edwin en Inge Conijn, alles uit de kast hebben getrokken. Met geknotte pony’s, witte rijbroeken en telefoons in de aanslag, lieten ze zich van hun beste kant zien.

De 10-jarige Annabel is geboren en getogen tussen de paarden. Ze rijdt al haar hele leven en is fanatiek aan het lessen sinds ze vier is. “Paardrijden is gewoon heel leuk”, vertelt ze enthousiast. “Ondanks dat je niet met paarden kan praten, kan je wel een band met ze opbouwen en leuke momenten beleven, dat is wel echt bijzonder”.

Wedstrijdgevoel

De jonge amazone rijdt momenteel M1 met de witte C-pony Forest Gump, daarnaast brengt ze nog twee pony’s uit in de sport. De laatste periode is het moeilijk geweest om reguliere wedstrijden te rijden, daarom stuurt de amazone regelmatig een video in via onze website. “Het is fijn dat we op deze manier wel proefjes konden blijven rijden, want ik had echt het gevoel dat we op wedstrijd waren. We moesten ons mooi aankleden en de pony moest in de knotjes”.

Omdat Annabel zo enthousiast was, besloot ze een wedstrijddag te organiseren met het opnemen van online proeven. “We hebben in de groepsapp gevraagd of onze stalgenoten het leuk zouden vinden, en iedereen was super enthousiast. We hebben alle paarden in de knotjes gezet, iedereen had wedstrijdkleding aan en stiekem waren we ook wel een beetje zenuwachtig. Het was echt heel leuk om te doen”.

Annabel met Forest Gump.
Fabiënne met Gino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra moeilijk

De zusjes hadden voor iedereen een goud ‘conijn’ gemaakt.

De amazone stuurde zelf een klasse Zwaar-proefje in. “Normaal rijd ik op M-niveau, maar het ging heel erg goed, ondanks dat het best lastig was vanwege de galopsessies. Er zaten veel grote overgangen en moeilijke oefeningen in, dat vond ik heel leuk om te rijden. We hadden per ongeluk de verkeerde proef geoefend”, geeft Annabel lachend toe. “Dus het was extra moeilijk, maar heel grappig en we zijn super tevreden”.

Met Forest Gump en haar andere pony’s heeft de amazone al heel veel mooie momenten beleefd, waaronder op 8-jarige leeftijd in het M1 dressuur rijden en reservekampioen zijn van Overijssel. Naast het plezier wat de combinatie heeft, mogen ze op 4 juni tijdens de Nederlandse Kampioenschappen de baan warm rijden voor de topruiters, legt Annebel enthousiast uit. “Daarnaast rijd ik af en toe bij mijn idool; Marlies van Baalen, en mag ik met Forest naar Horse event”. Op de vraag wat de grootste droom is antwoord ze standvastig: “Rijden bij Britt Dekker met mijn zusje Fabiënne en onze pony’s! Wij hebben allebei een pony die heel erg op George lijkt, dus het lijkt me heel cool om een keer met drie schimmels van groot naar klein te mogen rijden”.

Tekst: Isa Wessels

Foto’s: Privé/ Valencia Kort/ Leony vd Kolk/ Graafies Ontwerp