De winnaars van de 39 plus1, zij wonnen oa. het voedingsadvies + waardebon van Pure Paardenvoeding en Advies

Speciaal voor onze ruiters van veertig jaar en ouder heeft de nieuwe 39+1 competitie in december 2020 en januari 2021 online gestaan. Met deze wedstrijd kregen de deelnemers niet alleen passende feedback op je video, maar hebben ze hele mooie prijzen gewonnen.

Alle nummer 1 winnaars van alle klassen winnen een clinic van niemand minder dan Grand Prix-amazone en instructrice Tosca Visser. Alle nummers 2 krijgen voedingsadvies op maat van Astrid Noordhoek en een cadeaubon ter waarde van €25,- om te besteden bij Pure Paardenvoeding en Advies.

Solar

Astrid heeft negen jaar geleden haar voedingsbedrijf opgericht, al was dat in de eerste instantie niet haar plan. Ze volgde de universitaire studie Bedrijfscommunicatie en rolde daarna de ICT in. Ze kwam op het idee om zich te richten op voedingsadvies toen ze in 2002 haar hengst Solar kocht. “Toen ik hem leerde kennen in Portugal was hij drie en zag hij er geweldig en gezond uit. Ook toen ik hem voor het eerst in Nederland zag was hij prachtig en gezond, echt een fitaal bewust paard”, blikt ze terug. “Solar leek op alle fronten in balans, zowel qua persoonlijkheid als qua gezondheid. Maar op een gegeven moment begon dat te veranderen”.

Je bent wat je eet

De amazone vroeg zich af of ze zichzelf wel genoeg geinformeerd had over wat paarden nodig hebben. “Ik had een beetje het gevoel alsof Solar als zand tussen mijn vingers door liep. Hij verpieterde langzaam en kreeg allerlei kwaaltjes. Ik begon me in te lezen over betere leefomstandigheden, sociale behoeften en voeding. Zo ben ik van stal veranderd en leek het beter te gaan, maar nog steeds knaagde er een naar gevoel aan me. Vanuit huis uit heb ik meegekregen: ‘Je bent wat je eet’. Dat geldt natuurlijk ook voor dieren. Ik ben toen begonnen met hele simpele dingen, zoals het voeren van extra ruwvoer. Zo is het balletje gaan rollen”.

Pure Trace

Astrid las zich nog meer in en volgde een cursus uit Amerika. Steeds vaker hoorde ze van haar omgeving dat ze wat meer met haar kennis moest gaan doen. Op dat moment zat ze thuis met twee kleine kinderen, dus ze besloot zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en haar eigen bedrijf op te richten. “Ik ben in het diepe gesprongen en begonnen zonder producten, want ik wilde onafhankelijk advies geven. Dat begon zich wat uit te breiden, maar toen ik op zoek ging naar producten om aan te raden aan klanten, waren die er eigenlijk niet. Ik maakte mijn eerst eigen paardenvoer: Pure Trace. En dat heeft zich in de loop der jaren doorontwikkeld”.

Problemen

Via via kwam Astrid uit bij een voermerk in Engeland: Pure Feed. “Zij zorgen ervoor dat je paard kan eten als een paard. Er waren op dat moment heel weinig vezelrijke producten in Nederland. Daarnaast waren er een paar op luzerne-basis en ruwvoer was er ook, maar een combinatie was er eigenlijk niet. Niet zo veel keuze als er was aan krachtvoer”.

“Het mooie aan Pure Feed is dat ze met energiestaffels werken. Er waren producten die juist niet of juist heel erg energierijk waren, en alles er tussenin. Door steeds meer mensen advies te geven kon ik mijn eerste pallet uit Engeland over laten komen. Daarnaast ben ik al jaren bezig om paardenvoeding en eigen merken op de markt uit te brengen. Daarbij richt ik me vooral op paarden met verteringsproblemen, want daar zie ik veel problemen uit ontstaan”.

Prijs

De tweede prijs van de 39+1 competitie is voedingsadvies plus een cadeaubon voor Pure Paardenvoeding en Advies. “We gaan dan het ratsoen van een paard bekijken. Ook als er geen directe problemen zichtbaar zijn is het altijd goed om te kijken of het beter kan. We gaan natuurlijk ook de winter in, dus het kan zijn dat paarden iets minder lekker in hun vel komen te zitten. Ik ben er voor iedereen die behoefte heeft aan een stukje begeleiding en advies. Dit kunnen recratiepaarden, wedstrijdpaarden, paarden die worden opgeleid of paarden voor de handel zijn. Het kan allemaal, iedereen kan bij mij terecht”.

De winnaars zijn

Basis

🥇Rachma 69.00%
🥈Joyce Bosch 64.80%

Licht

🥇Silvia Vermeire 63.10%
🥈Petra van den Ham 60.00%

Middelzwaar

🥇 Lenny Wondergem 66.03%
🥈Monique Versaevel 62.41%

Zeer Zwaar

🥇Floortje Hazenveld 70.71%

Gefeliciteerd allemaal!

Tekst: Isa Wessels