Competitie HorseBeat

Samen voor een fit en gezond paard!

Ben jij altijd bezig met de gezondheid van je paard en de opbouw van jouw trainingen?…Is de quote ‘meten is weten’ helemaal jouw ding?…Wil jij jouw doelen bereiken maar vind het tegelijkertijd belangrijk dat jouw paard fit en gezond is?… Dan is deze competitie echt wat voor jou! Voor alle ruiters die zich hierin herkennen is er nu een speciale competitie: De HorseBeat Competitie!


Wie zit er achter HorseBeat

Mijn naam is Ilse van der Valk en ik ben de oprichter van HORSEBEAT. Mijn missie is om ruiter te helpen gerichter en bewuster te gaan trainen. Hiervoor voer ik hartslagmetingen uit om nieuwe inzichten te krijgen in de conditie en gezondheid van jouw paard. Daarnaast geeft een hartslagmeting jou ook meer informatie over de intensiteit van jouw trainingen. Hoe ervaart jouw paard dit? Hoe zwaar train jij jouw paard nu eigenlijk?

Al deze informatie en inzichten geeft jou als ruiter een beeld van jouw paard en helpt jou om gerichter te gaan trainen. Gerichter trainen betekent voor mij niet harder trainen maar op een verantwoorde en bewuste manier jouw paard fitter maken.

Middels intensieve begeleiding help ik ruiters vervolgens om deze informatie te vertalen naar een persoonlijk trainingsplan, gebaseerd op jouw doelen. Wellicht heb jij jouw doelen helder, maar heb je dit niet? Dan sparren we samen om jouw doelen goed te formuleren. Er wordt een gericht trainingsschema opgesteld naar behoefte van het paard.

Dit schema biedt de juiste balans tussen intensieve trainingen, hersteldagen en rustdagen. Zo verbeter je de fysieke maar ook mentale gesteldheid van jouw paard en wordt jouw paard een echte HAPPY ATHLETE.

Ik hoor steeds vaker dat ruiters de wedstrijden missen, omdat zij hier altijd houvast aan hadden. Doelen worden gesteld op basis van wedstrijdresultaten en niveaus. De wedstrijden zijn een goed moment om te kijken waar jij als combinatie staat, waar verbeterpunten zitten en waar je kracht ligt.

Omdat de ‘fysieke’ wedstrijden nog wel even op zich zullen laten wachten, vond ik het een goed idee om een online competitie te starten. Mijn doel met deze competitie is ruiters toch een beetje die houvast te geven en natuurlijk ook de mogelijkheid om feedback te ontvangen om weer aan te werken.

Mijn hoofddoel is samen voor een Happy Athlete! Mijn partners dragen ook bij aan dit doel en daarom heb ik samen met hun een mooi prijzenpakket samengesteld. Met deze competitie kun jij dus te gekke prijzen winnen voor jou en jouw paard die de fysieke en mentale gesteldheid van zowel ruiter als paard verbeteren. Wanneer er weer ‘fysieke’ wedstrijden zijn, kun jij goed voorbereid van start!

Hoe werkt de HorseBeat competitie?

Deze competitie staat open in de volgende periode: 15 februari tot en met 15 april 2021 UPDATE, verlengt naar 30 APRIL 18:00

De klassen die worden verreden zijn:

Bekijk goed de protocollen en kies welke klasse het beste bij jou en jouw paard/pony past, want je mag dat zelf bepalen.

Kosten Deelname

Voor deelname aan de HorseBeat Competitie betaal je  € 15,- per ingestuurde video. Hiervan gaat automatisch € 1,- naar ParaPaard, sportfonds op naam. Hiermee steunen wij de paardensport voor gehandicapten.

Speciale prijzen voor de winnaars

Voor deze competitie wordt er een overall ranking opgemaakt, waarbij alle klassen onder handicap verreden worden.

1e prijs winnaar

Hartslagmeting op locatie en een trainingsschema op maat van HORSEBEAT

Zoals hierboven al vermeldt, krijg jij tijdens een hartslagmeting meer inzicht in jouw paard en jouw training. Het doel is om gerichter jouw paard sterker te maken en bewust te worden wat je traint.

“Tijdens de hartslagmeting meet ik zowel de hartslag van jouw paard als die van jou zelf (want de ruiter kan het paard beïnvloeden). Hierbij starten we met een ‘nulmeting’ om het startpunt te behalen en te meten wat de algehele conditie en gezondheid is. Dit doe ik door de waardes van jouw paard te vergelijken met de gemiddelde waardes van een ‘fit en gezond (sport)paard’ en het herstellend vermogen van het paard”, vertelt Ilse enthousiast.

Vervolgens ga je in overleg kijken hoe het verloop van de hartslagmeting er verder uit gaat zien op basis van de inzichten die jij graag wilt krijgen, de resultaten van de nulmeting en de intensiteit van oefeningen.

Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag en worden alle inzichten en informatie uit de hartslagmeting vertaald naar een persoonlijk trainingsschema. In dit schema worden jouw lessen, trainingen en (online?) wedstrijden verwerkt. Het is jouw persoonlijk schema wat past bij de behoefte van jouw paard en die van jezelf.

De combinatie van de hartslagmeting en het persoonlijk trainingsschema, zorgen ervoor dat jij de eerste stap zet naar gerichter trainen van jouw paard.

Train slimmer, niet harder!

Neem een kijkje op de website van HorseBeat!


2e prijs winnaar

Een therapie product naar keuze van Equinics

Equinics is een webshop volledig gewijd aan producten die je kunnen helpen bij het blessurevrij trainen van je paard,
alsmede een ruim assortiment aan therapieproducten voor het voorkomen en genezen van blessures.

Bij Equinics vind je ook de absoluut beste trainingsgadgets en hulpmiddelen voor het optimaliseren van je training. Denk aan Hylofit – hartslagmeter voor paard en ruiter, Equestic Saddleclip trainingsanalyse, de Pixio en Pixem filmrobot, Vert – meet de hoofdhouding van je paard, en nog veel meer.

Er kan worden gekozen uit de volgende producten. De winnaar mag contact opnemen met Equinics voor een gepast (gratis) advies welk product het beste zou kunnen passen.


3e prijs winnaar

Mylomassage behandeling voor paard en ruiter van I Go Support

Schoudervrijheid… een van de vele begrippen waar we het in de paardenwereld vaak over hebben.

Hoe los is jouw paard en hoe schoudervrij ben jij eigenlijk zelf als ruiter?

Eén van de onderwerpen die regelmatig aan bod komen bij de behandelingen van zowel ruiter als paard en waaruit blijkt dat juist de erkenning van die wisselwerking zo belangrijk is.

Of het nu om compensatie vanuit het paard naar de ruiter gaat of andersom, ik kijk graag naar de combinatie als geheel. Want net als bij de training van jouw paard of van jezelf, spieren moet ook wel “functie kunnen vragen”. En soms is daar net iets meer voor nodig dan alleen maar training.

Wanneer je dan ook nog samenwerkt met zowel instructie als ook gebruikt maakt van de resultaten rondom een hartslagmeting dan kom je echt tot resultaten. Teamwork! 

Een massage ter ondersteuning, voor ontspanning of juist preventief omdat ik, wat mijn handen voelen weer kan vertalen voor het paard naar de ruiter en vice versa.

Neem een kijkje op de website van I Go Support!


4e prijs winnaar

Dressuurles van Solvej Rob

Foto door: PicturePure

Van B tot Grand Prix draait alles uiteindelijk om balans en daar help ik jou graag bij! Als Subtop amazone met een eigen Dressuurstal en bijna 20 jaar ervaring in verschillende facetten van de paardensport is het mijn passie om jou te helpen om het paard beter te begrijpen en zo met meer gevoel harmonieus te leren paardrijden en de puntjes op de ‘i’ te zetten. Met respect voor je eigen wensen en doelen geef ik jou graag een frisse blik en handvatten voor de toekomst. De les kan zowel bij ons op locatie plaatsvinden als online.

“Paardrijden voelt soms zó ingewikkeld, het zijn net duizenden kleine puzzelstukjes en soms raak je daardoor het complete plaatje even helemaal kwijt. Het is mijn passie en doel om jou te helpen om die puzzelstukjes beter te begrijpen, te voelen en in elkaar te kunnen leggen. Meestal gaat het mis in de communicatie, je paard begrijpt jou niet en jij begrijpt je paard ook niet meer. Waarom doet hij het nou niet? Vaak krijgt het paard de schuld en veel instructeurs gaan daarin mee. Ik ben jullie tolk tot jullie weer samen op één lijn zitten en elkaar gaan begrijpen”, vertelt Solvej.

Neem een kijkje op de website van Dressuur- en africhtingsstal Solvej!

 

 


5e prijs winnaar

Mentale coaching sessie van Equi-mentale coaching (inclusief kennismakingsgesprek)

Sanne de Heij is de coach achter Equi-mentale coaching. Door haar ervaring als amazone in verschillende talentenplannen, is ze erachter gekomen dat succes niet alleen wordt bepaald door rijtechnische vaardigheden, maar ook de juiste mindset. Daarom zet zij zich in om ruiters te helpen om te gaan met frustraties en spanningen waardoor je als ruiter meer rijplezier ervaart en jouw prestaties verbeteren.

Sanne start altijd met een kennismakingsgesprek (telefonisch) en vervolgens gaat zij met jou en jouw paard aan de slag tijdens een training of wedstrijd.

Neem een kijkje op de website van Equi-mentale coaching!


Hoe doe je mee?

Rij de proef en laat je filmen van punt C aan de rijbaan

Nog geen account: Registreer je via  Registeer

Al wel een account: Log in via Login

Je krijgt hiermee een eigen pagina waarop je al jouw gegevens terug kunt vinden.

Daarna kun je hier klikken om mee te doen: Doe mee aan de wedstrijd

Kies de HorseBeat Competitie. Daarna kun je kiezen uit de klassen Basis t/m Zeer Zwaar.

Tijdens de inschrijf procedure kun je jouw video uploaden. Heb je het bestand niet direct bij de hand? Geen probleem. Je kunt dit altijd later doen op jouw eigen profiel pagina onder “Inschrijvingen”.

Na het uploaden, wordt jouw video beoordeeld door onze jury. Binnen 48 uur ontvang je de gereden score en persoonlijk advies.

Vragen?


Voor vragen hebben we een speciaal
WhatsApp klantenservice voor jullie klaar staan via: +31 6 26949312 

Wij wensen je heel veel plezier met meedoen en blijf goed voor elkaar zorgen!

Groeten,

Het WeAllRide Team