Categorie 1 augustus/ September

Voor alle ruiters die niet iedere dag trainen

Als ruiter train je niet elke dag met een eigen paard of pony. In categorie 1 kun je dan prima je niveau tonen en naar hogere klassen doorstromen. We hebben in totaal 5 klassen. De beoordeling is gericht op de houding en zit van de ruiter, correct omgaan met de pony of het paard en de netheid van de uitvoering van de figuren. Hoe hoger de klasse, hoe strenger er op deze criteria wordt beoordeeld.

Reguliere competitie voor beginnende ruiters en ruiters zonder eigen paard.

Bekijk deze video van een van de vorige deelnemers.

Categorie 1 competitie

Hoe werkt het?

Mee doen aan deze competitie is heel simpel. Je zoekt de klasse die het beste past bij jouw niveau. Klik hier voor de protocollen.

De klasse P1 kan zowel zelfstandig als aan onder begeleiding worden gereden. Zo kunnen ook de kleinsten onder ons mee doen. Er worden aparte klassen opgemaakt hiervoor.

Je rijdt de proef bij jou thuis op jouw eigen stal of manege. Je laat je filmen vanaf C met een smartphone. Klik hier voor de vereisten en tips voor een goede video.

Maak een account aan op onze site Registreer

Schrijf je in voor de juiste competitie en koppel jouw beste video aan de inschrijving. Doe mee

In de meeste gevallen ontvang je al binnen 48-uur een goed gevuld protocol voorzien van een persoonlijk advies van de jury.

Inschrijf periode & Uitslag

De online competitie loopt altijd twee maanden, tenzij anders vermeldt. Deze competitie loopt van 1 augustus tot en met 30 september. Binnen deze periode kun je zo vaak mee doen als je wilt. De hoogst gereden score telt mee voor de ranking en de prijzen.

Zodra de beoordeling is gedaan, vindt je deze terug op het scorebord.

Maak kans op geweldige prijzen!

De beste vijf deelnemers winnen een super mooi WeAllRide rozet.

Eenvoudige oefeningen en iets moeilijkere figuren in stap en draf. Makkelijk te begrijpen door kinderen.

Dit ga je doen: grote volte, van hand veranderen, teugels langer laten worden en weer oppakken plus gebroken lijn.

Eenvoudige oefeningen en iets moeilijkere figuren in stap, draf en galop.

Dit ga je doen: grote volte, door een S van hand-veranderen, teugels langer laten worden en weer oppakken, gebroken lijn.

Eenvoudige oefeningen en moeilijkere figuren in stap, draf en galop.

Dit ga je doen: grote volte, slangenvolte met 3 bogen, een S van hand-veranderen, teugels langer laten worden en weer oppakken, gebroken lijn. Ook vragen we bij enkele draf-oefeningen om door te zitten.

Eenvoudige oefeningen en moeilijkere figuren in stap, draf en galop.

Dit ga je doen: grote volte, slangenvolte met 3 bogen, een S van hand-veranderen, teugels langer laten worden en weer oppakken, 5 meter gebroken lijn en stap en draf verruimen. Ook ga je bij een aantal draf-oefeningen doorzitten.

Eenvoudige oefeningen en moeilijkere figuren in stap, draf en galop.

Dit ga je doen: grote volte, een S van hand-veranderen, paard de hals laten strekken, 5 meter gebroken lijn en middenstap en middendraf. Ook ga je bij een aantal draf-oefeningen doorzitten.

Wij wensen iedereen heel veel plezier en succes in de competitie.

Het WeAllRide Team